Radan 2017-es verzió

A Radmanager erőssége, hogy létrehozhatunk táblakiosztásokat anélkül, hogy a felhasználó tudná, honnan származik, mi a rendelési száma vagy épp melyik vevő számára készül.

„A 2017-es Radanban a Radmanager képes kezelni a 2D-s illetve 3D-s műszaki alkatrészeket, és ez előfutára egy közelgő teljesen új gépészeti rendszernek, ami bármilyen típusú alkatrésszel működik. Beleértve az 5-tengelyes lézervágással készített elemekhez, csövekhez illetve sík és hajlított alkatrészekhez."

A soron következő Radquote, aminek a bemutatóját meglehet tekinteni majd, kiállításokon és a vevő telephelyén még a hivatalos megjelenés előtt. A Radquote szintén a műszaki alkatrészekre fog támaszkodni.

A 2D CAD file-okat szintén be tudjuk majd importálni automatikusan a Radmanager-be anélkül, hogy át kellene konvertálni őket.

CAD/CAM Frissítések

A Radan 2017 megcímezi az elrepülő hulladék veszélyét, a lemez alá becsúszódást, vagy ha valami károsítani fogja a szerszámot a lyukasztógépen azáltal, hogy megjelöli, hol fog az elszabadult hulladék felbukkanni.
 
Az automata sorrend stílusszerkesztő most már grafikusan mutatja mit is fog a program csinálni, és lehetővé teszi a felhasználónak, hogy akár otthon is meg tudjon változtatni egy részletes műveletet. Ez egy jelentős előrelépés a korábbi szöveg alapú rendszerhez képest.

Lyukasztó gépek esetében a 2017-es Radan még mindig konfigurálja a gép szerszámozását az összes elérhető vágó szerszámmal így az új ügyfelek leggyakrabban használt eszközei azonnal rendelkezésre állnak.


3D

Az oldalsáv már a régebbi Radan verziókba be lett vezetve, amely segíti a navigációt bonyolult alkatrészek körül, de még mindig utazni kellett két nézet között. Van egy új lehetőség a 2017-es Radan-ban, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy azonnal válthasunk az előnézet, oldalnézet, felülnézet stb. között anélkül, hogy az adott modell nézet elveszne.

A grafikus rajzolás fel lett gyorsítva. Példaként, Olaf Körner azt magyarázza, hogy a korábbi kiadásokban, egy szerelésen belül minden csavar törlése miután kiválasztottuk őket eltartott egy ideig, de most azt mondja a program mindig gyors és egyenletes képfrissítést biztosít. A 3D funkciót még hatékonyabban támogatják a fejlett grafikus kártyák növelve a teljesítményt. 

Az információk frissítésének folyamata a Radbend és a Radan 3D között most már automatizált. „A tervezést Radbend-ben analizálták, majd a hajlítási információt visszatáplálják a 3D modellbe. Ez folyamat az, amit a felhasználó végrehajtott lépésekben. Most, ha egyszer azonosították az alkatrészt, egy egyszerű egérkattintással frissíteni lehet az információkat.”


Kiosztás

Továbbfejlesztett algoritmusok vezettek a Radan kiosztó képességének további erősítéséhez. „Folyamatos erőfeszítések alkalmazunk, hogy tovább erősítsük a lemezoptimalizáló motort ahhoz, hogy jobb illeszkedés legyen és ebből adódóan jobb anyag hozamot érjünk el.”
    
Mivel egyre több felhasználó alkalmazza a projekt kiosztást ezért az új jelentés készítő motor biztosítja a felhasználónak, hogy könnyen testre szabhassa a tartalmát és a kialakítását a jelentésüknek.

Ugyancsak könnyebb most már létrehozni egy kiosztó projektet, köszönhetően az új sablon funkciónak. Olaf Körner elmondása alapján: „Meglévő projekt beállításait képes tárolni egy megadott néven és bármikor előhívhatjuk.” „Kiosztások készítésénél, ugyanazon gép szerszámokkal néha ismétlődő munkát igényel, de most minden, amire a felhasználónak szüksége van ott lesz, ezzel sok lépést megspórolva.


Kontúrvágás       

Automata szerszámozás most már hatékonyabb a tartó hidak vagy „microjoint” elhelyezésében, közösvágás esetében.

A fóliavágás funkció kibővült a darabolással, ez biztosítja azt, ha lemez borítva vannak védőfóliával és így tiszta vágással is darabolhatunk.


Radbend

A Radbend most rávilágit arra, ha a hajlítás közelében lévő furatok deformáció kockázatának vannak kitéve.

Továbbá a kezelő válthat a tervezés és az eredmény értékek között. „Ez különösen értékes ahol a Radbend megmutatja a sugár végeredményét, például ha eltér a tervezettől. Kiválaszthatjuk melyik érték ad a felhasználónak nagyobb ellenőrzést a kész hajlításnál attól függően, hogy a tervezett értékek vagy a végeredmény elfogadhatóbb.

Ez az első alkalom, hogy a felhasználó ellenőrizheti a különböző maximális megengedett erőket előhajlításhoz illetve, hogy a szegély művelet elkészíthető-e ugyanazzal a szerszámmal.

A továbbfejlesztett kommunikáció a 3D-s és a 2D-s alkatrészek között biztosítja, hogy a Radbend most már képes a 2D-s síkrajzon hivatkozni a Radan 3D-ben készült modellre. Ez azt jelenti, hogy több információ fog a síkrajzra kerülni köztük a hajlítások, szerszámozás, sorszámozás, illetve a sugár és szög méretek is.

Továbbá a Radbend most már támogatja az új felhasználói felületet a Touchpoint Trubend-et „multi-touch” technológia előnyeit. Az összes Trumpf élhajlító át fog állni erre a legkorszerűbb vezérlőre.


Radtube

A Radtube-ot hagyományosan egyszerű csővágásra használták, de képes programozni bármilyen extrudált alakú cső vágót, beleértve az I-profilt, H-profilt, C-profilt, valamint L-alakú profilt is. „Mivel a kerek és szögletes csövek vágása teljesen más a megmunkálást igényel, mint a sokkal bonyolultabb gerendák és profilok és azzal, hogy javítottuk az automatizáltságát és a támogatást segítettünk a felhasználóknak.

A Radan 2017 összefoglalva, Olaf Körner elmondása alapján az új és továbbfejlesztett funkciók azonnali javulást biztosítottak a lemezmegmunkáló cégeknek, miközben hangsúlyozta szándékát, hogy továbbra is komolyan beruháznak a szoftverbe.